WebshopInfoContactMijn accountLeuke weetjesTips en trucksUw Privacy

Vide Grenier

Tips en Trucks

Zilver poetsen 2.0

zilver-poetsen
Bruine aanslag op zilver of verzilverd bestek is als volgt te verwijderen: Leg op de bodem van een plastic afwasteil een vel aluminiumfolie. Voeg een flinke schep keukenzout toe. Leg hierop de zilveren of verzilverde voorwerpen en giet er zoveel heet water op dat alles onder staat. Let op: de schoon te maken voorwerpen moeten in aanraking komen met het aluminiumfolie. Na enkele ogenblikken is de aanslag verdwenen. Afwassen in een sopje en naspoelen met schoon water. Zorgvuldig afdrogen en eventueel opwrijven met een zachte doek.

HOUT VERGRIJZEN MET AZIJN EN STAALWOL. 
hout


Nodig:
Azijn
Staalwol
Afsluitbare pot
Kwast
(Onbehandeld) hout
Zo ga je te werk:
Vul een glazen pot met schoonmaakazijn en voeg daarbij een brillo sponsje (fijn staalwol). Sluit de pot af.
Laat dit ongeveer drie/vier dagen staan. Na een dag of vier zie je dat het mengsel is verkleurd is, het is nu is nu precies goed om het hout te behandelen. Als je onbehandeld hout hebt, kun je meteen beginnen. Zit er nog verf op, haal dit er dan eerst er af met een schuurpapiertje.
Neem de kwast en dompel deze in de azijnoplossing. Strijk nu langzaam met de kwast over het hout en doe dit laagje voor laagje.
Je ziet direct resultaat. Het hout krijgt een mooie vergrijsde uitstraling. Hoe vaker je het hout in de azijnoplossing zet, hoe ouder het hout eruit gaat zien. Pas wel op met druppelen.

Home Meubels op maat Info Contact Mijn account Leuke weetjes Tips en trucks Uw Privacy

Alle prijzen zijn Inclusief BTW
Webshop software: EasyWebshop.nl